woensdag 31 oktober 2007

SMILE!

Na een ganse ochtend te hebben verder gewerkt aan onze SMIL-animatie naderen we het einde. Grootste verschil ten opzichte van onze Flashanimatie is dat we dit keer gebruik gemaakt hebben van een intro- en outrofilmpje in combinatie met een achtergrondmuziekje tijdens het tonen van de vragen. (Zie ook onze Wiki-pagina). Vooral het introfilmpje vonden we passend voor onze animatie, daar we ons specifiek richten op kinderen. Daarnaast ondervonden we ook dat SMIL in de praktijk veel beperkingen heeft. Het importeren van onze swf-animaties uit Flash in SMIL liep ook niet van een leien dakje. Zelfs als we gebruik maakten van Flash zijn ingebouwde export functies naar andere formaten (avi) lukte het niet. Als oplossing hebben we dan maar de animatie opgenomen met een extern programma en deze vervolgens omgezet naar een importeerbaar avi-bestand. Enige wat ons nog rest is het afwerken van het eindscherm. Smile, we zijn er bijna! :)

woensdag 17 oktober 2007

Timeline


Nu de eerste opdracht bijna klaar is, heb ik nog snel een tijdslijn gemaakt.
Dan nog een paar kleine aanpassingen aan de wiki maken en alles online zetten en dan zit de eerste opdracht erop...
Op naar SMIL!

Done!

Ziezo, de Flash animatie is afgewerkt, evenals de Wikipedia-pagina's. Tijd voor de volgende opdracht, en dat wordt er eentje om van te SMULLEN!

Yarr! Land in sight!

Zozo, we zijn er bijna. Meer precies: ik ben er bijna. Terwijl m'n mede-KULAKKERS schaapjes tellen ben ik naarstig aan het werk om de laatste hand te leggen aan onze Flash animatie. Een paar kleine verbeteringen hier en daar, zoals het gebruik van Anti-Aliasing op onze teksten, en vele andere dingen. Ook het updaten van onze Wiki-pagina hoort erbij. De Storyboard pagina is zo goed als af, evenals de Flash-pagina. Yarr!

vrijdag 12 oktober 2007

Animaties

9u: Afspraak op Toms kot. De eerste indruk van onze geïmproviseerde werkruimte viel goed mee: ruim, één pc, één laptop, beide internet. Onze tweede indruk viel echter tegen. Eén stoel voor voor 4 personen. De dichtsbijzijnde stoelen bevonden zich 3 verdiepingen lager :-(.

9u05: Nu pas konden we beginnen met het echte werk. Thomas en Tom zorgden voor de synchronisatie van de robot met de wereldbol. Xavier en ik (Stijn) zorgden voor wat sterren aan de hemel tijdens de intro van de applicatie. Verder hebben we nog de borden met de vragen op onze wereldbol geplaatst.

10u20: Het animeren van de borden viel echter tegen. Flash neemt het niet zo nauw met coördinaten. Bij het roteren van de borden bleken die enkele honderdsten die Flash afrondt, een groot verschil te maken. De eerste borden stonden nog recht, maar na een vraag of tien stond alles schots en scheef. Met veel trial and error slaagden we - totaal gefrustreerd - er uiteindelijk in om alles op orde te krijgen.

donderdag 11 oktober 2007

Update

Gisteren hebben we besloten om dan toch onze vragen aan te passen en onze doelgroep te verplaatsen naar 8- tot 14-jarigen. Onze cartoony aanpak in combinatie met het robotje leent zich hiervoor perfect (zie ook Wiki). Daarnaast is het animeren van de robot ook al aardig aan het lukken, nu nog de bordjes met de vragen integreren en dan zijn we er bijna.

maandag 8 oktober 2007

Flash!

Vandaag hebben de scans van ons storyboard eindelijk de weg gevonden naar de wiki. De introductie is al deftig uitgewerkt in Flash. Thomas zal tegen woensdag ons vragenbord en ons ventje/robot/figuurtje/mannetje/* in Flash omzetten. De vragen die aan de gebruiker gesteld zullen worden, staan ook al op papier.

*Schrappen wat niet past

vrijdag 5 oktober 2007

State Machine

Naar aanleiding van de les deze voormiddag hebben we een FSM in elkaar geknutseld die weergeeft hoe de gebruiker door onze Flash applicatie navigeert. Deze is te bezichten op onze Wiki-pagina (openingsuren: 9u -17u, in het weekend gesloten).

Knopen doorhakken

Terwijl Tom zijn literaire kunsten losliet op de Wiki-pagina, werken Stijn en ik (Xavier) rustig verder aan het Storyboard. Thomas was er niet vandaag wegens famiale redenen. We hebben dan maar een meer gedetailleerde versie gemaakt en zullen deze dit weekend wat inkleuren en uploaden naar de wiki-pagina. Tom vulde de Wiki-pagina verder aan met nieuwe gegevens over het Storyboard. Ondertussen hebben we ook een paar beslissingen genomen, bv. dat we een kleine wereldbol gebruiken om aan te duiden hoever de gebruiker zit met het invullen van de vragen. De thermometer die we eerst in gedachten hadden vonden we niet geschikt aangezien we deze op het einde ook gebruiken om aan te duiden hoeveel koolstofdioxide de gebruiker produceert.